Elektronik teknikeri maaşları ne kadar ? Kaç lira maaş alır ? Devlette, kamuda ve özel sektör de ne kadar maaş alır ? Tüm bilgileri konumuz üzerinden inceleyebilirsiniz. Elektronik teknikerliği bölümü ülkemizde uzun yıllarda var olan bir bölümdür. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte teknikerlere ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Peki elektronik teknikeri ne iş yapar ? Hangi alanlarda görev yapar ? İş olanakları ve çalışma imkanları neledir ? Gelin maaş bilgisi vermeden önce bu ince ayrıntılarını birlikte inceleyelim.
Elektronik teknikeri ne iş yapıyor ?
Sistemlerin kontrolü sağlayan ve sistemi kuran kişiye denilmektedir. Peki sistem nedir ? Teknikerler bir sistemin kurulmasın aktif olarak rol alabilir. Örneğin bir taşıma bandı sisteminde malzemelere göre ürün seçimi yapılması işlemi için elektronik teknikerinin görevi bu sistem hangi tip ürünler kullanılacak, hangi renklere göre sen-sörler ayrım yapacak, hatalı ürünler nasıl anlaşılacak, yürüyen bant sistemin kontrolü nasıl olacak ? hangi tip entegre elemanları kullanılacak ? gibi bir çok sorunun yanıtını verebilen kişiye denir. Peki bunların cevabını veremiyor musunuz ? İşte gerçek anlamda kalifiyeli personel değilsiniz.
Elektronik çok geniş ve kapsamlı bir tanım olduğundan yukarı bahsettiğimiz örnek basit yollarıyla anlatılmıştır. Elektronik kısmını tam anlamıyla çözebilen kişi piyasa şartlarında rahatlıkla iş bulabilir.
Elektronik teknikeri nerede çalışır ? Görevleri nelerdir ?
Görev listesi oluşturmak yerine nerelerde çalıştığından bahsedersek, daha verimli olacaktır. Elektronik alanında faaliyet gösteren bir çok firmada görev yapabilir. Akıllı ev sistemleri, parmak izi okuyucu, araç tanıma, yazılım – otomasyon, üretim sistemleri, kamera – alarm sistemleri, yangın algılama ve söndürme sistemleri, kart tamiri ve onarımı sistemleri diye listeyi sona kadar uzatabiliriz. Elektronik teknikerin çalışması bir sistem yok denecek kadar azdır. (Üretim sistemleri)
Peki, gelelim konumuzun başlığına elektronik teknikerleri ne kadar maaş alır ? Kaç lira ile geçimini sağlarlar. Aslında diğer konularımızda da değindiğimiz gibi maaş sabit bir bileşen değildir. Kişinin işin ehli olması, işinde sorunsuz olması, kalifiyeli olması, işiyle ilgili çözüm üretebilen olması gibi bir çok ek fonksiyon ile net maaş belirlenmektedir.
Kamuda memur seviyelerin deki teknikerler 3 bin TL seviyelerinde iş başı yaparken, işçi statüsünde olan personeller 2500 TL seviyelerinde maaş almaktadır. Özel sektörde ise asgari ücret seviyesinden başlayıp (yeni mezun) 5 bin TL’ye kadar maaş alabilmek mümkün. Yeter ki, işiniz de profesyonel olun. Kalifiyeli eleman olduğunuzu hissettirin.
Bir önceki yazımız olan Elektrik Teknikeri Maaşları başlıklı makalemizde elektrik tekniker maaşı ne kadar, elektrik tekniker maaşları 2017 ve elektrik teknikeri maaşları özel sektör hakkında bilgiler verilmektedir.